• rasadnik boki
  • keyboard_arrow_left
    keyboard_arrow_right
Home » Zanimljivosti
Lekovita priroda - ribizla
Zanimljivosti0

Ukusna i lekovita, ribizla, odnosno njeni sitni bobičasti i vrlo ukusni plodovi nalik grozdu, sazrevaju u julu. Najzastupljenija je crvena ribizla (Ribes rubrum), ali u velikoj meri koristi se i crna (Ribes nigrum). Obe rastu samoniklo, mada mogu i da se kultivišu. Pričitajte detaljnije...

Ogrozd - eliksir zdravlja i dugovječnosti
Zanimljivosti0

Ogrozd je bogat izvor vitamina A i C, mangana, kalija te dijetetskih vlakana. U nešto manjim količinama sadrži pantotensku kiselinu, folate, tiamin, piridoksin, bakar, kalcij, fosfor i magnezij.

Pričitajte detaljnije...

Pravilan izbor sadnice
Zanimljivosti0

Pravilan izbor voćnih sadnica ima presudan značaj za primanje posle sađenja, rast i razvitak biljke. Prilikom izbora sadnica pažnju obratiti na identitet sorte i podloge, razvijenost korena i nadzemnog dela sadnica, zdravstveno stanje sadnica, da nisu mehanički oštećene.

Pričitajte detaljnije...

Sredstva za zaštitu bilja
Zanimljivosti0

Postoje još nekoliko grupa pesticida, ali za vaš voćnjak, vinograd, dvorište... nisu preterano zanimljivi i nećete ih najverovatnije nikada upotrebljavati.

Pričitajte detaljnije...

Lekovita svojstva aronije
Zanimljivosti0

Severnoamericki Indijanci koristili su aroniju za ishranu tako sto su plodove susili ili mleli pa ih kombinovali sa mesom i kao dodatak pogacama. Sveze plodove upotrebljavali su najcesce kao lek za stomacne tegobe a caj od listova aronije za vidanje rana.

Pričitajte detaljnije...

close