• rasadnik boki
  • keyboard_arrow_left
    keyboard_arrow_right

Broj unosa: 66
Prikaz unosa: 1-10
Stranice: 1 2 3 ... 6 7 »

Aronija
Jagodičasto voće0

Biljka aronija (Aronia Melanocarpa) je bobicasto voce, najvice lici na borovnicu a dobila je naziv sibirska borovnica i to iz dva razloga. Prvi je taj sto je iz Severne Amerike, gde joj je i postojbina, najranije dospela u Sibir a drugi zbog toga sto je otporna na veoma niske temperature. Sibirska aronija dobro podnosi hladnu zimu i mraz do -45°C. Raste i obliku grma i ukoliko ima dovoljno prostora moze dostici visinu oko 2 metra. Jestivi i lekoviti deo biljke je plod koji je malo oporijeg ukusa od borovnice. Interesantna je i cinjenica da se plodovi aronije dobro odrzavaju na grmu tako da se mogu brati i dva meseca nakon sazrevanja.

Borovnica
Jagodičasto voće0

Borovnica je listopadni žbun iz porodice Vresova (Ericaceae), prosečne visine od 20 - 50 cm. Raširena je u borovim, smrekovim i bukovim šumama. Cveta u maju i junu, a sazreva u avgustu, pa i u septembru. Plod je okrugla bobica, prečnika 5 - 10 mm, tamno plave boje, debele pokožice i kiselkasto-slatkog je ukusa. Sadrži organske kiseline, mineralne materije, tanin i boje.

Ogrozd
Jagodičasto voće0

Ovih dana dozrijeva ogrozd - ukusno i zdravo voće kiselkastog okusa. Nažalost, mnogima je to nepoznata biljka. Radi se o ukusnom bobičastom voću, bliskom srodniku ribiza.

Ribizla
Jagodičasto voće0

Danas su ribizle poznate po svojim prehrambenim i lekovitim svojstvima koje ne bi trebalo zanemariti. Budući da njihova svakodnevna konzumacija sprečava više od 10 zdravstvenih problema, samim tim će sprečiti i potrebu za isto toliko vrsta lekova.

Jagode
Jagodičasto voće0

Jagoda je višegodišnja zeljasta biljka iz porodice ruža (Rosaceae). U plodu se nalazi oko 60 % vode, može biti i do 12 % šećera kao i vitamina C od 24 - 97 mg %. Cveta više puta u godini i služe kao biljke indikatori za ispitivanje virusa.

Puzavice
Ruže0

Ruže penjačice (poznate i pod nazivom ruže puzavice) su pogodne za formiranje cvetnih živih ograda, pergola, za maskiranje zidova i neuglednih pozadina, kao i za pojedinačnu sadnju na istaknutim mestima. Cvetaju cele sezone, a sade se na razmaku od 1 do 2 m, što zavisi od bujnosti sorte i namene.

Čajevke
Ruže0

ČAJEVKE – Tea hibridi (T.H.): Najomiljenije i najmnogobrojnije ruže sa krupnim i lepo oblikovanim cvetovima, pogodnim za rezanje Snažnog porasta i visokih izdanaka. Biljke su visine do 1 m, a najčešće između 60 i 80 cm ( u zavisnosti od sorte mesta sađenja i klime). Sadnice su plemenite forme, najčešće mirisne i pogodne za rezanje, krupnih cvetova i velikog izbora boja. Mogu se saditi u svim tipovima vrtova. Sade se u grupama, vrstama, gredicama, pojedinačno ili vezano sa drugim biljkama. Rastojanje pri sadnji je 40-45 cm ili 5-6 komada po kvadratnom metru.

Paulovnija
Ruže0

AULOVNIJA JE NAJBRŽE RASTUĆE DRVO NA SVETU. NUDIMO VAM SADNICE PAULOVNIJE ELONGATA PO POVOLJNIM CENAMA. Cena sadnica paulovnije zavisi od količine. Imamo jednogodišnje i dvogodišnje čepovane i nečepovane sadnice paulovnije, koje se sade u jesen ili rano proleće. Slanje

Šejnovo (šeinovo)
Orah0

Voćne sadnice oraha, sorte ”Šejnovo” je poreklom iz Bugarske. Jedna od najboljih sorti oraha. Kasno započinje vegetaciju, pa je otporna na mrazeve. Srednje je bujna i veoma rodna sorta, srednje krupnoće prosečne mase oko 8 -12g. Ljuska je glatka, tanka i meka. Otporan je na pegavost lišća.

Red heven
Breskva0

Voćne sadnice breskve, sorte”Red heven”poreklom je iz SAD. Plod srednje krupan do krupan, loptast, vrlo čvrst, narandžasto žute boje, prekrivena crvenilom na više od 50% površine. Meso je žuto, čvrsto, sočno, crveno kraj koštice. Koštica se odvaja od mesa kad sazri. Vreme zrenja je početkom avgusta.

1-10 11-20 21-30 ... 51-60 61-66
Zatvori