• rasadnik boki
  • keyboard_arrow_left
    keyboard_arrow_right

Broj unosa: 4
Shown entries: 1-4

Sortiraj prema: Datum · Ime · Ocena · Komentari · Pregledi
Roksana
Kajsija0

Voćne sadnice kajsije, sorte”Roksana” je poreklom iz Avganistana. Ima upadljivu crvenu boju, koja prekriva narandžastu osnovu plodova. Plodovi su veoma krupni, težine oko 80 grama, izduženog oblika i mogu se cepati. Meso je ukusno i čvrsto. Rađa redovno i kasno cveta. Odlična je za jelo i preradu.

Novosadska rodna
Kajsija0

Voćne sadnice kajsije, sorte”Novosadska rodna” je poreklom iz Srbije.Plod je veoma krupan oko 80g. Pokožica je narandžasta sa dosta crvenila. Meso je narandžasto, sočno, slatkokiselo, vrlo ukusno, jezgra su slatka.Lako se odvaja od koštice. Dospeva u drugoj polovini jula. Plodovi su joj atraktivni i kvalitetni, obilno rađa.

Nju Džersi
Kajsija0

Voćne sadnice kajsije, sorte”Nju Džersi” je poreklom iz SAD. Kod nas zri tokom druge polovine juna i početkom jula. Ima odličnu rodnost i veoma kvalitetne plodove, sami plodovi dosta opadaju pred sazrevanje. Plod je krupan, okruglast, pokožica je žuta, meso je srednje čvrstine, zlatno žute boje, slatko nakiselo i veoma se lako odvaja od koštice. Ova sorta je, i pored svojih nedostataka, veoma popularna među proizvođačima koji je sade jer njeni plodovi dostižu visoku cenu na tržištu.

Madjarska najbolja
Kajsija0

Voćne sadnice kajsije, sorte”Madjarska najbolja” je poreklom iz Madjarske. Sazreva u drugoj polovini jula. Ima bujno stablo. Veoma dobro rađa. Plodovi su srednje krupni. Meso je narandžasto, dosta čvrsto, sočno, slatkonakiselo, aromatično. Prilično je otporna na niske temperature prilikom cvetanja, a i tokom same zime.

close